René Hoogeboom kwam via Louis Schollen al vele jaren bij ons carnaval vieren maar werd rond 1997 raadslid bij de Marskoppen. Hij ontpopte zich als een man met veel inzet voor de vereniging, ondanks een aantal lichamelijke beperkingen. Naast opbouwen en afbreken, was hij ook zeer bedreven in het verkopen van jubileumloten voor het 33-jarig bestaan en was hij jaren als assistent te vinden in de keuken bij het seniorendiner. Eens kreeg hij de kans prins te worden en dat werd 2007. Hier zijn relaas.

DUBBEL FEEST

Ik stond al een tijdje op de nominatie prins te worden van de Marskoppen. Dat was wat moeilijk voor mij om een lang seizoen de kar te trekken, dus wachtte ik een kort seizoen af. In het voorjaar van 2007 was het zover. Na overleg met de grootvorst en prinsenbegeleider Henk konden we aan de gang. Niets lieten we aan het toeval over. Soms belde ik Henk ’s nachts nog op wanneer ik een vraag had. Kon ik de volgende dag weer vroeg verder met de voorbereiding. Ook nu moest alles geheim blijven, ook voor onze dochter Sharon.

Eindelijk in november was het zover. Vier raadsleden, verkleed als Il Divo traden op en na afloop van de voorstelling werd ik ontmaskerd als de nieuwe Prins. Velen dachten onmiddellijk dat Sharon mijn page zou worden maar het werd gewoon mijn eigen vrouw José die als prinses der Marskoppen aan mijn zijde voorop ging in de polonaise onder ons motto: Alles mag maar met een lach.

Er volgden vele mooie zittingsavonden met geweldige optredens uit eigen gelederen. Zo was er het groot Chantikoor bestaande uit senioren, ex-prinsen en de grootvorst. Geweldig! Een ander aspect deed zijn intrede in november 2007 namelijk het rookverbod in de horeca. In de sesamstraat werd een aparte rookruimte ingericht, maar dat was geen succes.

Alle kleding die daar hing, ook die van mij, stonken naar de rook en op zeker moment stonden er zoveel mensen dat de rook onder de deur door kwam. Het kwam ook de sfeer in de nu half lege zaal niet ten goede. Dit jaar werd, na later bleek, voor de laatste keer het Galafeest georganiseerd. Iedereen was schitterend gekleed en dat gaf toch een bepaald cachet. Voor de mooie kleding was het rookverbod natuurlijk een uitkomst.

In het seizoen werden er ook nog twee nieuwe raadsleden geïnstalleerd te weten Jeroen Teering en Ton Messing. Grappig dat ook zij later prins zouden worden.

Het seniorendiner in de kelder was weer een spektakel. Na een aantal keren geholpen te hebben, werden wij nu ook bedient en konden we heerlijk genieten van de lekkerste gerechten die als van ouds door Huib, Bert en Hans werden bereid.

Verder waren er natuurlijk de bezoeken aan de tehuizen zoals Martinushof en de Paasberg. We hadden voor alle mensen een klein cadeautje en dat werd zo gewaardeerd. Zo zie je maar dat met een klein gebaar een mens gelukkig kan zijn.

Het kindercarnaval was ook weer goed bezet, heel leuk met een poppentheater en een suikerspinkraam. Geweldig die kinderen zo met carnaval in aanraking te laten komen. Wellicht komen hier later nog nieuwe leden uit.

51

De drie dolle dagen waren grandioos. Het ophalen bij ons thuis, de optocht zelf, geweldig wat een fijne sfeer. In de optocht werd het rookbeleid van de overheid door de Marskoppen op de hak genomen en dat sloeg enorm aan. Hierdoor wonnen we voor de derde keer op rij de Roel Nijenhuisbokaal voor meest actuele onderwerp en mochten we die houden. Deze werd mij uitgereikt door de toenmalige burgemeester van Arnhem Paulien Krikke, een hele eer.

Rosenmontag was de zaal afgeladen vol. Een goede band maar ook een goede artiest. René van de Broek, de programmamaker van de Marskoppen, had Arno Colenbrander weten te strikken en dat trok nog meer publiek aan. Het werd een super feest. Het verkleed bal en het Boerenbal was natuurlijk als van ouds. De rustige drinker werd dit jaar uitgereikt aan Xander die daar zeer vereerd mee was.

En voor het eerst dit jaar half vastenbal samen met de Flabinussen. Dat was zeer geslaagd in de Aprè Ski-hut van Jacob.

Voor José en mij was 2008 dubbel feest want in september waren we 25 jaar getrouwd en dat vierden we met alle Marskoppen in de kelder. Daarna genoten we van een schitterede vakantie op Bali. En hiermee was voor ons het jaar compleet.

Categorieën: Ex-Prinsen