Vorst Louis ll

Woord van de vorst


Beste Lezer,

Welkom op de website van Carnavalsvereniging De Marskoppen waarbij ik u als Vorst Louis II hier wat meer zal vertellen over onze vereniging geschiedenis en waar we voor staan. Onze vereniging bestaat al meer dan 44 jaar en is voortgekomen uit een aantal actieve kampeerders die naast dat zij op Camping de Mars te Lathum in de zomermaanden diverse sociale activiteiten voor de kampeerders organiseerden ook in de wintermaanden graag iets wilde doen voor de kampeerders om zo de binding die er met elkaar in de zomermaanden was door te kunnen zetten in de wintermaanden. Na enig goed overleg was daar dan het idee om een carnavalsavond te organiseren in de Kantine van de Camping en zo geschiede. Na de eerste carnavalsavond hadden de meesten echter zo de smaak dat al snel werd besloten om er echt een vereniging van te maken om naar goed voorbeeld uit ons zuiden dan ook de wijze Raad van Elf te kunnen installeren vooraf gegaan door een Prins Carnaval om de festiviteiten aan te voeren.

Al snel nam het in die beginjaren zo’n vlucht dat er gezocht moest worden naar een andere locatie als de Camping ook vanwege soms de onbereikbaarheid door hoog water . Een nieuwe locatie werd gevonden in Hotel- Restaurant/café De Betuwe te Elden en vanaf 2015 , na sluiting van de Betuwe in Zalencentrum Bonny & Clyde. In Elden hebben we als Marskoppen dan ook decennia lang mooie sociale en charitatieve carnavals activiteiten mogen neerzetten. Door veranderingen en hoe we toekomstbestendig de carnavals gedachten kunnen blijven uitdragen heden ten dage heeft ons doen besluiten om op iets ander wijze de toekomst tegemoet te gaan. We zullen zeker de tradities van Carnaval in ere houden maar ook een focus hebben voor gezellige avonden waar iedere bezoeker zich welkom voelt en ongedwongen feest kan vieren. Om dit mogelijk te maken is er een nieuwe locatie gezocht en gevonden in Herberg de Hoeve te Huissen. Een locatie die uit zichzelf al ambiance en sfeer ademt.

We zullen als goed gebruik in de 11de maand rondom de 11de dag het startschot geven voor het nieuwe carnavalsseizoen en ik hoop dat we ook net als voorgaande jaren weer vele bezoekers zoals u mogen begroeten op onze avonden voor veel leut en gein.


Een driewerf Alaaf
Vorst Louis II

President Clement van Houten

Woord van de President


Beste carnavaleske,

Ik zal mij even voorstellen, mijn naam is Clement van Houten en ben sinds 1996 lid van de Marskoppen. Destijds werd ik door de toenmalige Vicepresident, John van Anholt, benaderd of ik in de Raad van Elf wilde plaatsnemen, de club was toen ontzettend groot en het was een grote eer dat je daarvoor gevraagd werd. Ik ben in het daaropvolgende seizoen in 1997 geïnstalleerd.

Een minstens zo grote eer was het Prinsenschap, in seizoen 2004/2005 heb ik met mijn vrouw, Jolanda van Houten-van Rekum de vereniging aangevoerd. Na het vertrek van John in 2011 ben ik gevraagd door Henne Bockhoven of ik de functie van Vicepresident wilde vervullen. Daar hoefde ik niet lang over na te denken en ik heb samen met Henne mooie jaren meegemaakt. Toen Henne in 2019 zijn Presidentenstaf heeft neergelegd heb ik volmondig JA gezegd als opvolger en heb ik deze staf met trots overgenomen.

Ik ben een persoon die veel waarde hecht aan regels, dat hoort bij een vereniging, en ik zie er dan ook strikt op toe dat de normen een waarden van de Marskoppen hoog in het vaandel blijven staan. We vieren carnaval zoals het hoort, samen een mooi feest vieren, praten, gezelligheid, een biertje drinken, lachen en dansen, dat is waar een carnavaleske van houdt!

Een driewerf Alaaf
President Clement van Houten