Op een maandagmiddag ging de telefoon, het was Ere-Grootvorst Johan met aan Hellie de vraag of wij prinsenpaar van de Marskoppen wilden worden komend seizoen. Toen Hellie mij dit vertelde dacht ik nog dit is echt niks voor mij maar na overleg met Hellie en ene slapeloze nacht toch volmondig JA gezegd en waarvan we tot op heden geen spijt hebben gehad.

Ons rustige leventje was wel voorbij en werd volledig op zijn kop gezet want er moest natuurlijk wel wat geregeld worden. Na een avond ideeën uitwisselen met de Ere-Grootvorst en Vorst op zoek naar een pak. Prinsen pak was gelukkig snel gevonden, en wat aanpassingen door Nels voor de perfecte maatvoering kregen wij de goedkeuring van de Prinsekeuze commissie en kon het feest beginnen.

Het was wel even wennen om als eerste Prinsen paar op te komen in oinze nieuwe feestburcht bij restaurant Bonny en Clyde maar al snel werd het een vertrouwde plek voor ons zeker door het warme onthaal van personeel en uitbaters van de feestburcht.

Van nature ben ik niet iemand die op de voorgrond treed en wilde dan ook een rustige opkomst en zeker het verrassing welek Prins het werd tot het laatst toe bewaren. Met de uitvoering van de Postcodeloterij waarbij door heel Arnhem straatprijzen werden uitgereikt werd het byzonder en wisten we tot het eind toe geheim te houden wie het prinsenpaar zou zijn.

Het seizoen was kort maar zeer krachtig waarbij we in korte tijd zoveel mooi momenten hebben meegemaakt als het prinsentreffen Nijmegen, kindercarnaval, optochten, seniorenavond in Malburgstaete en niet te vergeten drie heerlijk dolle dagen.

Ook hebben we genoten van alle optredens en opkomst van u als lid op onze avonden. Ieder avond stond ik er weer met een big smile en ik had dan ook al gauw de naam “Prins Glimlach” een naam die ik wel nooit meer kwijt zal raken.

Reden tot droefheid was er helaas ook door het wegvallen van twee bijzondere leden die zich beide jarenlang op geheel eigenwijze voor de Marskoppen ingezet hebben. Nel en Greet onze gedachten zijn bij jullie.

Tot slot willen wij onze kinderen, kleinkinderen en alle eden van de Marskoppen die zich ingezet hebben om voor ons het seizoen onvergetelijk te maken hartelijk bedanken. Het is jullie zeker gelukt om ons een onvergetelijke levenservaring te bezorgen.

Prins Ton II en Prinses Hellie

“DOE GEWOON DAN DOE JE GEK GENOEG’

Categorieën: Ex-Prinsen