Ergens in Maart… ik was met de strijk aan het worstelen op zolder en ik hoor beneden de buurman binnenkomen. Omdat hij kind aan huis is loopt hij maar direct door naar boven. “Ik heb post voor je” zegt Louis en overhandigt een envelop met daarin een kaart. “Gefeliciteerd, jij bent gekozen tot Jubileumprins van de Marskoppen” was de eenvoudige tekst die ik door de tranen heen nog kon lezen maar de impact van deze paar woorden was groot!

Ondanks dat ik als Prins wel enige ervaring had was dit toch een compleet nieuw avontuur.
Nu als jubileumprins en met een fantastische prinses aan mijn zijde die vanuit het verre Westen nog niet zo lang geleden besmet was geraakt met het Carnavalsvirus, maakte dit seizoen toch wel een hele bijzondere uitdaging en ervaring. Een ding was zeker, De Marskoppen zouden een jubileum prinsenpaar krijgen en, net zoals ons vorige prinsenpaar tijdens hun seizoen heeft uitgedragen, wilden wij een aantal zaken wat anders aanpakken met uiteraard respect voor
het verleden. Zo was bijvoorbeeld de kleurkeuze van onze kleding al een puntje van overleg
en wilden wij onze persoonlijke onderscheiding ook echt persoonlijk maken. Van onze Ere- Grootvorst Johan en Vorst Louis kregen wij de ruimte om ons eigen stempel te drukken op de zaken en daarvoor zijn wij hen erg dankbaar. Gelukkig hebben ze er zelf ook van genoten!

Het (jubileum)seizoen was een grote aaneenschakeling van hoogtepunten en na iedere feestavond zaten wij ’s nachts weer met een grote glimlach thuis op de bank en hadden we
de grootste pret met alle gekke verhalen van die avond. Feesten kun je niet alleen, dat doe
je samen, en die enorme positieve instelling die bij alle Marskoppen duidelijk aanwezig was, heeft ons dit seizoen enorm veel kracht gegeven. Een bijzonder woord van dank aan de jubileumcommissie die er werkelijk alles aan hebben gedaan om het 44-jarig jubileum van onze vereniging tot een onvergetelijk feest te maken en daarin ook meer dan succesvol zijn geweest. Zeer warme herinneringen hebben wij overgehouden aan onze prinsenreceptie in het cafe van de Betuwe en de optochten in Westervoort en Arnhem zullen wij echt nooit meer vergeten.

In 1980 zette de vereniging de eerste stappen in de Betuwe. Een plek die de afgelopen 35
jaar voor iedere Marskop meer is geworden dan alleen maar een feestzaal. Een thuis, een woonkamer en tijdens ons laatste Na-nuilen zelfs een slaapkamer! Bijzonder voor ons om
als laatste Prinsenpaar afscheid te nemen van deze warme plek met zoveel mooie en goede herinneringen. Jacob, bedankt voor de gezellige jaren en jouw bijdrage aan de vele mooie carnavalsavonden. Wij mogen als eerste prinsenpaar afscheid nemen in onze nieuwe feestburcht Bonnie & Clyde en hopen dat de Marskoppen geest ook hier snel en nog lang te voelen zal zijn.

Iedereen heeft zich enorm ingezet om van het jubileumjaar een groot feest te maken en dat is meer dan goed gelukt. Des te belangrijker is het om dit ook de komende jaren te blijven doen zodat we met z’n allen nog vele fantastische feestavonden kunnen vieren en de toekomst van onze vereniging verzekerd is. Samen is zoveel mogelijk en samen is het ook zoveel leuker! Wij danken iedereen voor de steun die wij het afgelopen seizoen hebben gekregen in woord en daad en wensen het komende prinsenpaar minimaal evenveel plezier toe als wij hebben gehad.

‘Leef het leven, leve het Carnaval!’ Prins Jubilus I & Prinses Cindy

Categorieën: Ex-Prinsen