Tienergarde van de Marskoppen

Mijn naam is Renny Wismans en ik ben begeleider van de dansgarde van carnavalsvereniging De Marskoppen. Samen met Sonja Pals (trainster) en met Annie van Schaijk (begeleider) werken we samen met onze dansgarde aan verschillende dansen. Deze dansen worden door de dansgarde aan u gepresenteerd op onze zittingsavonden, zoals onder andere de Prinsenkeuzeavond; de Pronkzitting en het Kindercarnaval.

Onze enige garde bestaat op dit moment uit 8 danser(s)(essen) dit zijn:
Anne Bisdonk
Robijn Bisdonk
Rosanne van Houten
Lotus Lie
Sidney Lie
Lotte Scholten
Mark Scholten
Nora Verheij

De tienergarde heeft ook dit seizoen weer heel hard gewerkt om een mooie dans voor u neer te zetten. Zij doen dit vol overgave en trainen vanaf april iedere maandagavond een uur. Het resultaat kunt u bewonderen op (een van) onze avonden/evenementen.


Kim, Larissa, Naomi en Selina vormen onze Prinsengarde. Ook zij zijn iedere maandagavond te vinden in de zaal van Bonnie & Clyde te Elden om hard te trainen voor hun dans. Zoals u begrijpt ligt het niveau en het tempo iets hoger dan de dans van de mini-garde, dat brengt de naam ook een beetje met zich mee. De Prinsengarde is de dansgarde ’van de Prins’ en er wordt dan ook wat meer van hen verwacht.

 

 

Maar zowel de Minigarde als de Prinsengarde worden evenveel gewaardeerd. Immers; onze Mini-garde is (hopelijk) onze toekomstige Prinsengarde! Samen met de begeleiders, en niet te vergeten de onophoudelijke inzet van onze trainster Sonja, komen beide garde-dansen altijd uit op iets moois. Iets om enorm trots op te zijn. Ik hoop dat u net zo geniet van onze gardes zoals wij dat wekelijks doen! U ziet hier enkele foto’s die genomen zijn tijdens een van onze trainingen.

 


Naast deze twee gardes hebben we ook nog een sologarde, namelijk Naomi. De oplettende lezer heeft al gezien dat zij ook in de Prinsengarde zit. Zij heeft dus 2 dansen ingestudeerd!

2 dansen leren vergt het een en ander en daarom is onze solo niet zomaar een danser; je moet het aankunnen.

 

Dat is ieder jaar weer spannend en we weten dat onze Naomi dat kan. Voor Naomi is dit het eerste jaar dat zij solo danst. Hiervoor waren onder andere Kim Messing, Kelly Wingelaar, Kim Rijks en Bianca van Schaijk bekende en zeer gewaardeerde solo’s van De Marskoppen.

Hoewel er toch een soort ‘onderscheid’ in de gardes qua leeftijd gemaakt moet worden, doet geen enkele danser onder voor de andere; daar waken we sterk voor. Iedereen heeft wel iets dat hij of zij goed kan. En nog belangrijker; we willen het gewoon leuk en gezellig hebben met elkaar. Maar; er wordt natuurlijk wel op elkaar gerekend, net als bij een teamsport. Zoals bij alle vrijwillige functies geldt: vrijwillig betekent niet vrijblijvend en dus wordt er, behoudens ziekte en vakantie, door iedereen trouw elke week getraind!

Als u nu denkt; “Nou, dat lijkt me wel iets voor mijn (klein-)kind of neefje/nichtje of kennisje”; wij zijn altijd op zoek naar nieuwe gardeleden. Zoals gezegd trainen we vanaf april iedere week op maandagavond in Elden, zodat we in november onze leden en bezoekers weer prachtige dansen kunnen laten zien. U kunt nieuwe gardeleden aanmelden bij mij persoonlijk en/of bij een van de andere begeleiders. Tevens is het mogelijk om via het menu “lid worden” op onze website een mail te sturen. Wij wensen u veel kijkgenot!