2015-2016 Prins Ton de Tweede

Op een maandagmiddag ging de telefoon, het was Ere-Grootvorst Johan met aan Hellie de vraag of wij prinsenpaar van de Marskoppen wilden worden komend seizoen. Toen Hellie mij dit vertelde dacht ik nog dit is echt niks voor mij maar na overleg met Hellie en ene slapeloze nacht toch volmondig JA gezegd en waarvan we tot op heden geen spijt hebben gehad.

 

 


2014-2015 Prins Jubilus de Eerste

Ergens in Maart… ik was met de strijk aan het worstelen op zolder en ik hoor beneden de buurman binnenkomen. Omdat hij kind aan huis is loopt hij maar direct door naar boven. “Ik heb post voor je” zegt Louis en overhandigt een envelop met daarin een kaart. “Gefeliciteerd, jij bent gekozen tot Jubileumprins van de Marskoppen” was de eenvoudige tekst die ik door de tranen heen nog kon lezen maar de impact van deze paar woorden was groot!

 

 


2013-2014: Prins Marco de Eerste

Marco is al heet wat jaren lid van de Marskoppen. In eerste instantie kwam hij een paar zittingsavonden mee met zijn collega Wim Hermsen die al langere tijd lid was. Marco vond het bij ons geweldig en viel op door zijn komische gedrag. Reden te meer hem te vragen als raadslid en zo geschiedde in november 2008. Hier volgt zijn verhaal over het afgelopen jaar.

 

 2012-2013: Prins Vanya de Eerste

Deborah kennen we al van de mini-garde en de grote garde. Vanaf haar 10e danste ze al bij de Marskoppen. Kleine meisjes worden groot. Toen ze met Vanya verkering kreeg, werd hij ook lid. En zo kwam het dat ook bij hen de telefoon ging. Hier hun verhaal.

 

 


2011-2012: Prins Ton de Eerste

Ton Messing is al lang lid van de Marskoppen. Het begon toen hij trainer was bij Vitesse 1892. Daar zaten in die tijd Johan en Xander in het bestuur en had Roel als sponsor ook nog een bijdrage. Om met de twee verenigingen samen wat te doen, werd besloten een carnavalsavond te organiseren in het Happy Home, de toenmalige clubkantine. Compleet met zitting en optredens werden een aantal Vitessenaren enthousiast en vervolgens lid van de Marskoppen. 

 

 


2010-2011: Prins Gradus de Eerste

Gradus kennen we al een hele tijd. Hij is net zo lang lid bij de Marskoppen als hij verkering heeft met Jennifer. Jennifer kennen we natuurlijk van de garde, waarin ze jaren lang danste samen met haar zus Bianca. Hoe het kleinste raadslid ooit prins werd, leest u hierna.

 

 2009-2010: Prins Jeroen de Eerste

In 1996 werd Jeroen lid van de Marskoppen nadat hij al menige avond had meegevierd met Peter Messing. Jeroen ontwikkelde een geweldig gevoel voor carnaval. Hij had het gevoel in een warm bad terecht te komen. Na verloop van tijd leerde hij Telina kennen. Ook zij werd lid en samen werden ze gepolst voor een prinsenjaar.

 

 2008-2009: Prins Peter de Eerste

Peter was al lang een groot liefhebber van carnaval vieren. Omdat hij destijds bij de On-Ganse in Musis Sacrum niet werd toegelaten(?) zocht hij zijn heil in de Betuwe. Daar viel hij onmiddellijk op door zijn vrolijke uitstraling en interesse in de Marskoppen

 

 2007-2008: Prins René de TweedeRené Hoogeboom kwam via Louis Schollen al vele jaren bij ons carnaval vieren maar werd rond 1997 raadslid bij de Marskoppen. Hij ontpopte zich als een man met veel inzet voor de vereniging, ondanks een aantal lichamelijke beperkingen. Naast opbouwen en afbreken, was hij ook zeer b…

 

 


2006-2007: PRINS FERRY DE EERSTE

In 1997 werd Ferry geïnstalleerd als raadslid bij de Marskoppen. Hij bekleedde jaren lang de functie van deurcontroleur, hetgeen op zijn lijf was geschreven. Ferry had hier al enige jaren beroepsmatig ervaring mee en dat kwam de vereniging goed van pas. Ook zette hij zich jaren in bij het bouwen van de optochtwagens. In 2006 was hij aan de beurt om prins te worden van de Marskoppen. 

 

 


2005-2006: PRINS KEVIN DE EERSTE

Kevin loopt al jaren mee bij de Marskoppen. Zijn opa was vele jaren adjudant van grootvorst Roel en zijn vader was 11 jaar adjudant bij grootvorst Johan. En Kevin was de eerste (en enige) jeugdprins bij de Marskoppen, naast Prins Maarten in 1991. Daarnaast kennen we hem als een echte Marskop die zich het reilen en zeilen van de vereniging zeer ter harte gaat. Navolgend leest u zijn belevingen tijdens zijn regeerperiode.

 

 


 

2004-2005: PRINS CLEMENT DE EERSTE

Clement kwam eigenlijk maar zo bij de Marskoppen binnen lopen. Hij en Jolanda waren op zoek naar een leuke vereniging. De vereniging waar ze eerder bij aangesloten waren hadden wat perikelen, waardoor het niet meer gezellig was. Hij vond zijn weg bij de Marskoppen en werd in 1997 door toenmalig vorst Maarten geïnstalleerd als raadslid. Clement staat bekend als de stille kracht. Je hoort hem nooit zeuren maar is wel altijd van de partij. 

 

 

 2004 – 2005 : PRINS JOOP DE TWEEDE

Joop en Lenie zijn al heel lang bij de Marskoppen betrokken. Lenie vooral door haar jarenlange trainingen van de Gardes. Ze waren voordat ze bij de Marskoppen kwamen ook al lid bij andere verenigingen en zijn daar ook al eens prinsenpaar geweest. Januari 2004 was het hun beurt bij de Marskoppen. Hier volgt hun verhaal.

 

 


 


ZOMER 2003-2004: PRINS RENÉ DE EERSTE (OPNIEUW)

We gaan verder vanaf het moment dat de verhaallijn in de vorige editie van het jubileumboek eindigde